Hej, hur mår du idag?

Fysisk funktion, smärta, aptit och välbefinnande. Genom att rapportera ditt mående i vår tjänst får du en hälsoöversikt som visar hur du mått över tid. För din egen skull och för att du ska kunna berätta när du besöker vården. Din personliga hälsohistoria helt enkelt.

  • En dagbok för ditt mående.

  • Bättre sjukvård, på dina villkor.

  • Tillgänglig dygnet runt.

 
hero.png
banner-7.png
mob_hero.png

Hej, hur mår du idag?

Fysisk funktion, smärta, aptit och välbefinnande. Genom att rapportera ditt mående i vår tjänst får du en hälsoöversikt som visar hur du mått över tid. För din egen skull och för att du ska kunna berätta när du besöker vården. Din personliga hälsohistoria helt enkelt.

  • En dagbok för ditt mående.

  • Bättre sjukvård, på dina villkor.

  • Tillgänglig dygnet runt.

 

Så fungerar Symptoms

 
 

En dagbok för ditt mående
En dagbok är både hemlig och privat, precis som våra tjänster. Här kan du samla allt som hälso- och sjukvården brukar fråga om, så att du slipper förklara. För det är inte alltid så lätt att berätta hur man mår. Eller att minnas hur något kändes igår, förra veckan eller i fjol.

Markera, fyll i och rapportera
Använd appen för att markera och värdera dina symtom eller för att rapportera din hälsostatus i något av de vetenskapligt validerade formulär som presenteras i appen. Genom att berätta hur du mår idag får du en hälsoöversikt över allt från fysisk funktion och smärta till aptit och välbefinnande. Tillgängligt när det passar dig.

Vetenskapligt utvecklad
Symptoms är utvecklad tillsammans med sjukvård, universitet och patientföreningar. Bakom Symptoms står läkare från Akademiska sjukhuset och forskare från Uppsala universitet. Utvecklingen sker med patienten i centrum och med fokus på användarvänlighet.

På ditt språk
Det är svårt att berätta hur man mår på ett språk som man inte helt behärskar. Därför låter vi dig rapportera på det språk som du själv väljer. 

Hela hälsobilden
Varje rapport du lägger till är en pusselbit. Till slut bildar bitarna ett mönster som visar hur du mår över tid.

 
 
 
 
vård2.png
 

 Bättre sjukvård. På dina villkor.

Förbered dig inför mötet med vården, eller bara för din egen skull. Genom att samla dina symptom hos oss får du en överblick av ditt mående. Då kan du bättre förklara hur det känns när du träffar sjukvården. När du skapar din egen historia utgör du själv kontinuiteten i din vård.

Nästan alla svenskar kan läsa sin journal på nätet men i appen har du alltid med dig din del av historien. Symptoms är byggt i samverkan med sjukvård, universitet och patientföreningar. Det är en trygghet, och värdefullt för dig som användare. 

Du väljer själv vem du vill dela dina data med. Vården kan bara se dina data om du väljer att dela dem med din vårdgivare, annars är de helt privata.

 
background-2.jpg

 Symptoms är till för dig.

Symptoms ska ge ökad trygghet och säkerhet i mötet med vården, samt presenterar och utvärderar hur du mår. 

Med hjälp av vetenskapligt validerade formulär vill Symptoms hjälpa patienter att rapportera det som är av särskilt intresse för vården. Symptoms hjälper patienten visa upp hälsoinformation för sjukvården på ett sätt som kan skapa högre kvalitet i vårdmötet. Vi tror att Symptoms särskilt kan hjälpa kroniker med många symtom att förmedla sin sjukdomsupplevelse till vården och därmed bidra till ökad kontinuitet.

Symptoms kan även bidra till minskade kostnader i vården, och bidra till att frigöra resurser för de som behöver mer stöd. I rapporten Bortom IT, från Institutet för Framtidsstudier (2016), visar beräkningar att om tio procent av Sveriges befolkning kan stärkas till att ta ett större ansvar för sin egenvård så kan samhället årligen spara 2,8 miljarder kronor i minskade vårdkostnader.

Symptoms utvecklas med patienten i centrum och med fokus på användarvänlighet. Systemet kommer att finnas tillgängligt på många olika språk, så att alla patienter kan göra sin röst hörd, och går att använda i mobiltelefon, på surfplatta och på datorn. 

Läs mer om Symptoms.

 
Skärmavbild 2019-03-22 kl. 13.01.04.png